Saturday, September 5, 2009

sOklan exam Dikala aku SEDANG praktikal..


ngaaa..wend..soklan ko susah lah..huhuhh~poning den nak menjawabny..neway sumer soklan ko aku jwb gak dgn jayanya..heee~sila mark keyhh..arapnya aku lulus...waaa...bg A ler klu leh..ko kan MANIS..chumei..CUN..baek hati..owhhh..JIRAN BIRASKU..kuang3~

1.ape yang anda lakukan 2 jam yang lalu

  • baru pas bukak pose tue..huuu~ ari nie bukak ngn mbr2 kat bangsar..bestny aku masak lorh..x beli..tomyam+popia taugeh+ayam dan udang goreng tepung…fuhhh~menjilat jari kaki ah..yum..yum..


2.nyatakan 3 bende yang anda rasa orang lain tak suka buat,...tapi anda suka buat

  • Ehmmm ntah lerr..pe yg org len xsuke bt tapi aku suke bt? Dan ape yg org len suke bt tp aku x suke bt..haaa…e2 baru btul3..kehkeh

3.nyatakan 3 bende tentang semalam

  • smlm ari jumaat yg banyak keje..aku se panic semalam..sbb bos aku asek pgl Nurul..Nurul..aihhhh~
  • smlm aku se lapo gler2 tahap kambeng x mndi seminggu..ya ampun..laponye lar pwut aku nie..sabar..sabar..pose..pose...ermmm..
  • smlm aku buhsan ya amat..malam 2 aku kuar ng kak eny g jejalan kat kwsn apartment tmpt aku sewa 2..aku g blok baru..kat ujung..dok rest2 men boyan kat c2 smbil2 2 tgk anak teruna org mandi kat pool..kihkih..ngaaa..seksi!

4.siape kah boyfren /g.fren pertama anda

  • huk? Ntahh skrg nie die dah ilang ingatan..aku pon lupe ah..

5.Anda pernah berkahwin?

  • Yeps! Dalam mimpi ku yg terindah..hoho~

6.Anda suka..

  • Kat Malaysia nie..: HUJAN BAND
  • Kat Korea..: RAIN BI
  • Kat Indonesia..: THE RAIN BAND
  • Conclusion: Aku suke air..ngaaa…hoho~


7.anda benci..

  • …Org mkn chewing gum pastu lekat kat merata2..cm cipan bertanduk dinasor..hoho~menci!
  • …binatang kecik yg badannye licin..yewww..PACAT! sila jauhkan diri anda dr aku..klu nak aply jadi bopren aku pon aku reject..!huk..


8.tempat yang selalu anda pegi dan nyatakan kenapa

  • Soping kompelex..huhuhhh~ sebabny klu x soping pon aku suke tgk ragam manusia yg g cna..mcm2 karenah ade..huuu~


9.kereta feveret anda ialah..

  • huhu..aku suke kete nie..! Cam awend, aku pon mao letak pic ia kat cni..

10.nyatakan sebab kenapa kereta itu menjadi pilihan

  • suke sgt sbb dialah yg telah membawa aku pergi kerja sejak 2 bulan yg lepas..sangat berjasa! aku tao korg musti jeles kan sbb kete nie sgt ler berfaedah..terlalu byk kelebihanny..mari2 semua penduduk kampung..nek kenderaan ini..yeahhhh…


11.jenama peti ais yang anda suka..

  • aku x suke peti ais aku suke peti harta karun..kui3

12.cuba check wallet atau purse anda..berapa kah duit

syilingyang anda ade..duit kertas tak yah cite

  • Banyak! Aku nie pengumpul duit syiling yg berjaya..dlu tyme kat universitas aku suke kumpul..letak kat dlm bekas potato chips yg sudah abeh isiny aku telan..hoho..pastu tiap2 masa aku kira and update jumlahny…skrg keje cm bizian nak kumpul and kira..so aku kumpul jeh kat dlm beg kaler2 pelangi 2..neway aku x suke pakai purse..susahkan jeh..hoho


13.apakah anggota badan anda yang paling anda

suka dan nyatakan kenapa..hehehe

  • ku suke mulut..sbbny mulut aku kecik..huhuhh!weee~


14.saya tak reti..(nyatakan 3 )

  • pujuk org! xpndai lorhh..ngaaa…
  • berenang..kuak kupu2 pon xleh apetah lagi kuak rerame..
  • nak kata “TIDAK” summer nye..yer..huhhhh

15.benda yang paling anda sayang

  • Henset aku yg de 2 tue..jap lagi nak tmbah 3..huhu

16. 5 rakan untuk di tagg

  • Sumer yg bace tag nie sila ringan2kanlah tulang tangan anda..jwb tag nie jugak keyh..huhu..peace!


Saturday, August 22, 2009

Malam sebelum puasa..

isk3~ cam model2 antara benua laks..bukan antarabangsa keyh
huuu~lia letak jari kat pipi..ayu laks cm pemenang tempat pertama
anjung seri...aku laks tetap mentain chumel..dr dlu kini dan selamanya..
haks..! mia laks senyum ala2 malu g2..huhuhu..korg tao x..actually
aku punye pale tgh pening tyme 2 tapi sebab nak amek gmbr...
aku tahan gak..huuu~poning2..hihihi..

ahah! nie tyme aku yang amek pic mereka..huhuhhh~
suke benor amek gmbar kan..isk3~number 1 dah..xde
number 2..huu~ dari kiri cepat jalan ialah Lia..then diikuti oleh
saza yang blur~~huk! kemudian Mia yang sememangnya BOSS.
ujung skali ialah ayu yang sememangnya ayu..huhuhu
kat belakang 2 adik lagi..hihihi..UK..aka..budak tecik yg kiut..huu~

Sila teka mana aku..?isk3~aku ler yg plg chumel lat c2..huhu
dari kiri cepat jalan..lia..berbaju itam mlm 2 saje ah nak
men'dark'kan diriny yg white 2..hehhh! dari kiri cepat pewasan
ialah ayu..ayu yg mmg ayu..huhu..retro dgn jaket merah
petak2 sawah..hahaha..ujung skali yang sah cute..ialah
aku ler..miss melly..huhu~mlm 2 aku pakai pink..cehh
se cam jambu gler ah..aku ukan suke pink nie..isk..=)



:....ALKISAHNYA....:

Kita beramai2 pergi jalan2 mlm 2..isk3~x g terawih pon..ahaks!
huu~pergi makan kat murni..aku pon 1st tyme nie g makan kat kedai
tue..mlm 2 makn ketiaw goreng seafood n air tembikai..huks..
sedap!tapi mahal siot..ngaa~aku xtao sama ada tokeh slah kira
ataupon aku yg poning..huhuhu~tapi sib bek makanan sedap..klu x..
heee~e2 pas mkn g round2 KL..isk padahal cm xpenah kan..saje
ah stress kununny..5 ari bekerja lah katakan..huu~
e2 tyme balik dok bergambar jap..huhu..kamera canggih klu simpan
nal bt ape kan..so gunekan is sebaikny! yeahhhh~

Salam Penuh Keberkatan Ramadhan..


Samat berpose sumer kawan2..diharapny pose penuh
tapi klu terpakse x pose leh dimahapkan..hee~
byk2 kan ibadat di bulan mulia ini.. =)

Nur Kasih



aihhh..aku kan minat gler cter nie..x miss ah..i like it..!
huhu..cter yang penuh unsur2 kekeluargaan
and pengorbanan..isk3~
tersentuh hati melihat lakonan berkesan dr
remy ishak,tiz and fizz fairuz..
sedih hati tapi air mata x meleleh ah..
(nanges dlm ati jeh kot..!)


purple warne kegemaranku..isk3~

Putih~owhhh sgt cun dihari pernikahan..perghhh!

Tuesday, August 18, 2009

Top 10 Cerita Korea pilihan aku..hihi

"Full House" hee~ofcoz ler aku suke cter nie..
nie ler cter feveret aku klu korg nak tao..
cter nie tgk byk kali pon x se muak..rain yang ensem!!
hihihi..tapi cter nie aku suke sbb jalan cter die..
suke sgt2..dr 1st tgk x buhsan lgsg..ade2 jeh diaorg nie..
seploh star untuk cter nie..yeahh~~
"My Girl" lagu yang sgt ler best ng cter yang lucu gler..
cm x caye de pmpn gelabah cm minah nie..cun+gelabah+penipu
plg suke tyme die g ladang limau 2..kutip limau org 2..jual plak..
yang xleh bla..bt jus lagi..isk..hihi..cter nie best aku suke..huu~
sape yang xtao cter nie..? "Winter Sonata" isk..cter nie lah mencetuskan
fenomena sonata musim salju di kalangan peminat cter
korea keyh..dr cter nie aku trus berminat nak tgk cter korea
huuu~wlpon sbnrny aku xde ler bp suke sgt cter nie..tapi lelame tgk
best gak..lagi2 berlakon tyme musim salji..ngaa
klu mlaysia de salji aku se kisah chenta aku mst cam diaorg gak..
hihii..pewasan!!!!

isk..sgt suke cter nie.."Sassy Girl Chun Yang"
cte nie best sebab watak pmpn nie independent gler
sgt2 tabah..iskk..tyme tgk nie aku terpikir if aku
leh jadi independent cmni kan best..huhu
"Princess Hours"cter cute nie aku se cam zaman2
aku skool dlu..bese lah..ego..masing2 cam nak pastu
cam xnak ngaku..elehhh..hihi..
cter nie lucu tapi elemen kekeluargaan byk di terapkan..
ini cter sgt chumel..i like..siyes.."Yuhee The Witch"
lagu yang best n jalan cter yang menarik dgn pelakon
yang cute n cun nie..aku suke tyme hero melarikan heroin
tyme majlis kawin heroin..perghhhh..

ngaa..penah gak terpikir nak nyamar jadi laki..
nie ler kisahnya.."Coffee Prince" cter nie romantik
ler sesangat..hihi..neway laki nie cute..hiks..
bg aku cter nie best n seswai di tgk..sweet ler..
so..tgk keyh!
Sad Love Story..cter nie aku tgk dr awal smpi last
nanges jeh..tetiap episod sedih tao..isk..dgn watak
pmpn buta 2..ngaa..beli jiwa betul cter nie..
aku suke pe tao..lagu kat dlm nie..L.O.V.E
isk..cter antara negera..fuhh..korea vs japan..
klu korg igt dlu dah de cter cam nie tajuk friends
lakonan hebat bf aku won bin..hihi..
nie laks giliran jun ki.."Virgin Snow" cter yang
sgt best..sedih and heppy dlm ms yg same..dr
cter nie kita dpt lihat ape e2 pengorbanan chenta
yang sebenarnya..isk..huhu
cter nie sedih lorr..tapi cute sbb hero n heroin
khacaks and chanteks..hihi..dr cter nie aku
dpt rasakan perasaan chenta 2..isk..
"The Snow Queen"
pd yg x tgk lagi..g carik dvd cter keyh!!

Wednesday, August 12, 2009

Seni Ukiran Tembikai..

huk..kagum tol aku tgk ukiran nie..buwung antu beb..
huuu~seram sejuk jeh rase..tapi idung die carrot lahhh..
hiks..! pepun tetap superb ukiran nie..i like..huhuhu
aumm!! heee~cam ape ntah mende nie..nie klu depan
bakal mak mertua nie mao die sekeh pale aku sbb bt
die terkezut berukan..kuikuikuikui..mst ngeri klu de
sound effect kan..ngerrr..aumm!
siyes nie beb..teror gler org yang ukir nie..tapi xtao ler
klu aku tertipu..tapi nmpk real gler siot..ngaaa..
ini klu bg makan..aku xmao..ngeri..siap aku leh mmpi ngeri
bila nak tdo malam..bek aku beli kat pasar bulat2..huhu
uiks..cube anda perhatikan betul2..ikan apakah e2?
ikan duyungkah?ikan kering?ikan masin kot..huhu
pas tgk ukiran nie aku se nak g berenang bersame dolphin..
yehaaa..
ngaaa..yang nie aku suke tgk..cantik lor..siap de burung
lagi..tapi cam complicated gler nak bt..nie mao muntah darah
aku nak siapkan..huks..sadis!

sydney! aloiii..ini mao 3 ari 4 mlam baru siap aku bt..
mane ler pandai bt2 cmni..tapi kan klu hantaran kawin
cun kan..tapi kene tukar ler..xkan nak bt sydney kan..
hiks..aku nak bt twin tower lah..perghhh..best2...huhu

Wednesday, August 5, 2009

Resepi buat yang tersayang..chewahhhh..


TART NENAS

Bahan-Bahan...

250gm Butter SCS
2 sudu besar susu pekat manis F&N
1 sudu besar minyak sapi ghee
sedikit garam halus
2 biji kuning telur
1 biji putih telur
sedikit vanillin
500gm tepung gandum (atau kurangkan sedikit untuk kelembutan)
sedikit baking powder
4 biji nenas muda
2 ½ senduk gula pasir
sedikit vanilla

sejuring limau nipis
daun pandan

CARA-CARA:

Pukul bersama butter, susu, minyak sapi, garam hingga sebati. Masukan telur dan vanillin pukul lagi akhir sekali masukkan tepung yang telah diayak bersama baking powder. Gaul hingga sebati dan lembut.
Jem Nenas:
Parut nenas dan jangan dibuang airnya. Masak bersama daun pandan hingga kering sambil dikacau supaya tidak hangus. Setelah kering masukan gula, vanilla dan limau nipis. Kacau tanpa henti hingga likat.

Saturday, August 1, 2009

Seni kechumelan..



nie ler cupcakes yg paling romatik
huhuhu..klu bf bg..aku tak makan kot..bt frem..
kehkeh..chumel loll..hye syg..lap u lah..
huu~~my honey i lap u too..kehkeh

rabbit..?waa..chumelny kalerny..pink g2
agak2 nie perisa pe erk..?hahahaha


uikss..cupcakes bear..haha
so cute..memula kita makan telinga die..ngapp!
pastu kita makan mata belah kiri..uuuu~
then belah kanan..eee~
yea..idung die..uhuk..pastu bdn die..yummmy!!


hehehe..tgk mata die..bulat..
de pndg kat tepi, atas, kanan..
kiri..tapi kan mane mulut n idung die??
ngaaa..xsanggup ku mkan ia..hihihi



ngahh ayam sama biri2..adehh
sgt chumel tetapi cam ngeri jeh
nak makan biri2 tue..ngerrr


cupcakes!
ngaa..penah ker makan cupcakes cmni..?
nak makan pon se syg kan..?chumel sgt..!
pingu2..pingu2..huhuhehehaha

Friday, July 31, 2009

ngaa..?betul ker..?


Salam..

uhuu~~nak dijadikan cerita satu pagi yang begitu mendamaikan aku pon on tenet ah pe
lagikan..buhsan kat opis nie tanpa bt pape..if de keje,uihh busy gler aku..tapi if takde..
relex abeh! tapi sbnrny aku baru jeh dpt asgment ng bos aku..smbil2 bt 2 aku on9 ler kan..isk..isk..

herm..cam bese cek email kat gmail, ngahh..nak dijadikan cerita aku nie suke tulis cerpen..
aku pon anto ler kat satu blog nie namanye penulisan2u.net..huhu..cek mail pny cek..
eyhh de email dr blog nie..uikss cerpen2 baru dah kuar..owhhh..herm..dah kuar lom cerpen
aku nie erk..erm..

ngahh?? dah kuar ler..aku gler xcited cam nak berlari setempat pon de..yelahh xkan nak berlari
keliling opis kot..nnti de lak yg kater aku giler..ngahaha..so lari setempat jelah..huhuhuhu
malu lak rasenye bc cerpen sendiri..tapi puas ati gak lar sbb dah publish..huhu..

pasnie aku nak tulis ler lagi..n then nak anto lagi..ngaa..mane tao rezeki korg leh bace novel
aku lak..kehkehkeh..sesape se nak bace..g jeh blog 2 n then cr ler cerpen tajuk
"Semanis Biskut Marie"

Tuesday, July 28, 2009

keseksian melanda..


sumer meh aku share cket ng korg pic bf aku..ngaa..pepandai ngaku bf..
uhuk..actually aku mang kipas susah mati kepada Mr.Rain nie..ahaha..


video

nie commercial ads yang de kat tv cket masa dlu..ngaa..punyelah minat..aku download
bnd alah nie..tapi okies ah aku pun amek advertising kan..huhu..enjoy!

Aku yang BLUR..


herm..ari nie cam penat cket..adeii..ngaaa..tetibe ku kene bt research lagi.. sal competitor..adeii..kene cari sumer shopping complex sumer lahh..pastu col tny rate..ngaaa byk weyhh kat malaysia nie..adoiii..cne nie..ku perlukan motivasi.. kuikuikui

smlm aku tak bls pun msg bestfren aku..adehh..byk kali die msg..
tyme 2 aku tgh makan sambil borak ng akak satu umah..bese ah membebel lak kan..e2 yang x sedar hp bunyi..aku msg pastu die x bls da.. ngaaa..adakah die marahkan aku..?ngaa..yus maafkanku..sory2..

kemarin aku masak roti telor..actually e2 ah 1st tyme aku bt..ntahh pape jeh.. tapi sbb syg roti 2 dah nak expired aku pun bt jelah..tny akak satu umah..kak, cne nak bt roti telor..adehh die gelakkan aku laks..celup jelah roti kat telor..alahai.. pastu aku dok angguk2 tanda paham..tup2 aku blur jugekk..aku g masuk bilik n tny die lagi.. kak, kene boh minyak x..?ape nie yatie..klu goreng kene ler taruk minyak..ngaa..!

Sunday, July 26, 2009

Peace!





ngaa..nie ler mbr2 aku weyhh mbr satu class kat uitm..nie ler bebudak mascom klu nak tao..
pic nie aku dah edit n bt ler bebanyak cmnie..aku bt nie tyme aku buhsan gler2..adoiii..
pepun kwn2 aku mang cute2 kan..?tambah2 lagi aku..lagi cute miut..hehehe..
mari aku gtao korg name2 mereka..huh? hee~ mia, aien, lieya..immie..,ina,maya..saza..
azie, lisa..linda..,ayu..elia..mida..last aku ler yatie..oppss! name sebenar 2..ngahahaha

ku dalam di lemma..

aduhai..nak kene pindah umah lagi.. ku pening sudaa..if aku beli umah kan bgus..ngaa..!
sakit pale pikir mende alah nie.. semalam aku g midv..ya ampun ramai tol manusia..
lagi serabut pale aku se.. smpi umah stress lagi..nak pindah ker..adoii

dok umah sorg2..waa..mane akak2 umah nie g? tinggallah aku kesorangan..cehh!
mlm xleh tdo..panas lor..nape ler.. aku se cm penjara mewah kat umah 2..
panas!berdindingkan batu..herm.. pagi td g keje pakai ler sandal baru..
nak dijadikan cter sandal 2 tapaknya cam tgi cket..hmpir terpelecok aku..aduhaii..

nape ng ko nie yatie oiii.. pe masalah ko sbnrny ha?
aku dok membebel kat diri sendiri..aduhhh semput laks..
udara..udara..! waaa..aku se nak menjerit..wat hapen ler ng
diri aku nie..ngaa..!perut lapau semacam.. smlm mkn kot...
ku tak percaye! erm.. serabut tol ah..ngeee~~

Friday, July 24, 2009

Hepy frenship!



uikss..nie ler kwn2ku..
mari2 tengok..siapa pilihan anda..huhu

Thursday, July 23, 2009

Comelnya dia..

video

okies semua..nie aku de nak share ng korg..

seorg adik yg comel men gitar..enjoy..!!!!

Semalam...

huargghhh..hermm..penatnya aku se..penat len macam..
abeh sakit2 badan aku..huu~~adehhhh..

alkisahnya semalam aku kene g audition voice over..
audition nak cari suara yang seswai untuk watak karton..
adehhh aku mmg ler nak jadi pelakon..ehehhh..e2 ah minat aku.

tepat kul 1230 aku bla kuar dari opis and memulakan perjalanan
ke kajang..ye! studio 2 kat kajang..penat weyh coz jauh..

sampi cne de 2 watak iaitu watak budak pompuan cina and malay..
aku se malay leh lagi..bila bab pompuan cina nie aku jadi erkk..haha
tapi aku bt gak ah..tapi xtao ah tuan director 2 pilih suara sape..uhuu~~

after that tetibe kene jadi bidan terjun untuk watak kat dlm satu siri karton lagi..
paling takleh bla..aku dapat watak Ratu Semut..adeiiii..camne ku nak jadi semut..
huarghhhhh..kehkeh..

tapi akhirnya aku bt jugak ah..lawak tol..tapi e2 ah yang dikatakan pengalaman..
aku se puas n se nak bt lagi..ehehe~~enjoy gak..sebenarnya susah tao nak
rakam2 suara nie..klu tak best kene bt lagi..berulang-ulang kali..
so sesape kat luar cne..
hargailah karya2 mereka insan seni nie..
jgn tao kritik jeh..anda xkan tao selagi anda
tidak mengalaminya sendiri..oke..

Wednesday, July 22, 2009




Uiks..sape ler yang cun nie kan..ahaha~~
jgn tak tao..ni lah wajah bakal novelis..hehe
aku suke bab tuleh menuleh nie tapi e2 ah
takde masa nak tulis sgt(cehh alasan)
tak lame lagi aku post satu cerpen aku..
aku jamin mmg best..muahaha~~

Perjalanan..


Eh..aku baru start nak menulis nie..adehh..
tetibe aku nak memblogkan diriku laks..ahaks!
neway hopefully blog ini akan mendekatkan aku
dgn semua..
chewahhh~~

Pagi nie aku se hepy..bukan pe,esok dah jumaat
means sabtu cuti..leh aku merehatkan diri ini
sambil jalan2 shoping2..
ehee~~